Nyheter

Polfarere stjeler rampelyset på SIMA

MF 5610-traktoren, som fanget oppmerksomheten til millioner av mennesker over hele verden med sin episke reise til Sydpolen, er en av hovedutstillingene på Massey Ferguson-standen under SIMA-messen i Paris.

Med på Antarctica2-ekspedisjonen var også hovedsjåfør Manon Ossevoort, som ledet den 5000 km lange turen til og fra polen i desember 2014.

MF 5610 tok plass i historiebøkene ved å bli den første standard gårdstraktoren med dekk som nådde den geografiske sydpolen til lands. For 38 år gamle Manon beviste ekspedisjonen at drømmer kan bli til virkelighet, bare man tror på det man gjør og bestemmer seg for å gjøre det.

"Jeg ble imponert over kreftene i MF-traktoren", sier hun. "Den bare gikk og gikk, som et hardnakket lite dyr som kjempet seg frem i snøen og isen. Det viste seg at førerhuset var det beste stedet å være på ekspedisjonen – jeg hadde det både romslig, varmt og komfortabelt. Det føltes trygt. Vi hadde dagslys 24 timer i døgnet, men jeg likte å ta "nattskiftet" da resten av teamet sov i campen. Det var bare traktoren og meg, på vei gjennom det vakre landskapet. Å kjøre over de harde "sastrugi"-isbølgene var som å kjøre over steiner. Å komme seg over dem raskt og trygt ble som en slags ekstremsport! Jeg er veldig stolt av traktoren. Den ble min mest solide og pålitelige venn."

Besøkende kan få se MF 5610-traktoren slik den kom hjem, med tydelige spor etter turen over isen – og med spesialutviklede Trelleborg-dekk, bresprekksikring, elektrisk vinsj, frontrute i polykarbonat, bakmontert generator og en ekstra 410-liters drivstofftank.

Campbell Scott, sjef for salgsteknikk og utvikling av MF-varemerket, sier: "Vi er svært fornøyd med å ha med traktoren på standen på SIMA, spesielt med tanke på at Manon er med som gjest. Vi har enorm respekt for alt hun og teamet oppnådde på turen over isen. Vi ble også overveldet over den store interessen for Antarctica2-ekspedisjonen over hele verden. Det var en inspirerende prestasjon, og det er utrolig mange mennesker som har blitt glad i denne traktoren. MF 5610 ble tatt imot som en helt da den kom tilbake til produksjonsanlegget i Beauvais i Frankrike. Alle sammen er veldig stolte over den."

Ekspedisjonens sjefsmekaniker Nicolas Bachelet og kameramannen Simon Foster vil også være på plass på MFs stand på SIMA.